Moje odkrycia… tak na prawdę co chwilę odkrywam coś nowego. Nie wszystko co jest nowe dla mnie Wam jest nieznane, ale tak to bywa.
Z moich najnowszych odkryć o których napiszę:
- kwiaty akacji – przepyszny syrop, nalewka, kwiaty w cieście naleśnikowym
- zupa pokrzywowa
- portulaka (na sałatkę i na ciepło)
- miód faceliowy (także jako baza napojów), a także miód jabłkowy i inne miody mniej lub bardziej znane,
- jarzębina (nalewka i konfitura)
- tapioka (baza budyniu), ale i inne kasze-kaszki-i-ryż, także mało znany amarantus,
- topinambur, kapusta liściowa,
- tamaryndowiec (owoce i pasta) oraz mango w różnej postaci
- mieszanka curry
- owoce i kwiaty czarnego bzu – syrop i nalewka
- mąka z żołędzi, mąka z cieciorki, ryżowa, gryczana i inne mąki
PRODUKTY Z RÓŻNYCH STRON ŚWIATA:
- pasta marmite,
- polędwica z marlina,
- zupa miso,
- vitello tonnato
- nutella i gianduja oraz różne jej odsłony
- kandyzowane figi
NAPOJE
Zapraszam na mojego kulinarnego bloga